lauantai 18. helmikuuta 2012

Pientä ja somaa

Tällä viikolla on syntynyt pieniä, mutta tarpeellisia juttuja. Tai ainakin melkein tarpeellisia; taitaisi pelttipurkki toimia säilyttimenä ilman pitsiäkin, jos tarkkoja ollaan. Pientä somistusta arkeen. Mistähän tuleekaan ajatus, että pieni ja soma ei olisi tarpeellista?!

Somistettu peltipurkki
Kämmekkäät

Tietokone ikkunan vieressä on valon kannalta ihana juttu, mutta talviaikaan ikkunasta tuntuu vetävän. Aikani villatakin hihoja venyteltyani tein kämmekkäät. Neulomalla olisi tullut liian monia kysymyksiä ratkaistavaksi (mikä malli, mistä langasta jne.), että projekti olisi siirtynyt. Niinpä valitsin helpon tien: aiemmasta projektista käyttämättä jääneet, valmiiksi huovutetut villapaidan hihat. Hieman kirjailua. Nyt ei ranteisiin tuule!

Mystinen juttu on nuppineulojen ja niiden myötä neulatyynyjen katoaminen! En edes osaa sanoa kuinka monta olen tehnyt, mutta silti ne tuppaavat päätymään yllättäviin paikkoihin, kuten pyykin mukana pesukoneeseen... Niitä löytyy myös aikanaan keskeneräisten projektien pussukoista jne. Tein pienen vastaiskun tälle mysteerille: kaksi uutta neulatyynyä, jotka eivät aivan huomaamatta katoa! Ne ovat pöytämallia, joiden sisällä on säilykepurkki. Keskelle voi laittaa pieniä ompelutarvikkeita, ulkoreunoille taas nuppineuloja. Molemmat on tehty itsevärjäämistä kankaista.


Myös nappeja olen pyöritellyt, lajitellut ja pohtinut seuraavaa tekemistä. Ehkä se onkin "the juttu" -nappikaupan leikkiminen. :)


9 kommenttia:

TööT kirjoitti...

kaikki ovat kertakaikkiaan oivia töitä. Ihailuni.

ps. sinulla myös on vielä tämä robottivarmennus. sen saa otettua pois, jos haluaa. sanat ovat niin epäselviä ettei edes robotti niistä selviä.

Batchké.5 densiobm

TööT kirjoitti...

heissan
osaan neuvoa paikan vain vanhassa versiossa. jos käytät uutta niin vanhan saa vaihdettua oikeassa yläreunassa olevasta pylpyrästä, Siis hallintapaleeni, asetukset, kommentit. siellä rullataan alas ja poistetaan sanallinen varmennus.

voi ei taas kamalaa söheröä

Irma kirjoitti...

Neulatyynyidea on tosi kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kaikki!!! Tuo ranteenlämmitin lämmitti erikoisesti:) -Anne

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kaikki!!! Nuo ranteiden lämmittimet lämmittivät erikoisesti viluisia ranteitani:)Anne

Lyyti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!

Anne - huovuta villapaita pesukoneessa ja leikkaa hihoista sopivankokoiset kämmekkäät. Todella helppoa -ei enää ranteita palele! Lopusta villapaidasta saa tehtyä sitten jotain muuta; tietokoneelle kuljetuspussukan, istuinalustan tms.

Auli kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja hienoja juttuja täällä onkin. Kämmekkäät on upeat ja neulatyyny: vau! Taidan ottaa mallia neulatyynyyn, upea idea!

Paula kirjoitti...

Ihan mahtavan upea neulatyynymalli!! Kaavoja himoitsen...

Tintti kirjoitti...

Ihanat neulatyynyt!