perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kesäshoppailua

Helteillä ei ole syntynyt juurikaan käsitöitä, mutta sen sijaan shoppailua olen harrastanut... Tiedän, tiedän - lankoja tulee vastaan mitä ihmeellisemmistä paikoista kotoa, mutta taaskaan en voinut vastustaa...

...lankakaupan kesätarjousta ja...

...Joensuun torikirppikseltä löytyneitä villalankalajitelmia. Mukaan lähti myös paperinarua.

Monen vuoden ajan olen säästänyt kahvipusseja, että joskus teen niistä kauppakassin. Yksinkertaisia käsilaukkuja olen tehnyt ompelemalla, mutta suuritöisemmät hommat ovat odottaneet aloitustaan. Siispä riemastuin heti, kun näin tämän!

Tukeva kahvikassi.

Sain kassin heti mukaani, eikä tarvinnut odotella minä vuonna omatekoinen kassi suvaitsee valmistua... :)

Sotkamon käsityöläisten myymälästä löytyi somat kaktuskaksoset, jotka toimivat neulatyynyinä.
Ystävän kanssa vietiin papereita keräykseen Kuhmossa. Keräyspaikalla odotti yllätys: keräyslaatikko oli sullottu täyteen kirjoja! Ihan meinasi suru tulla kirjojen puolesta! Keräyslaatikko oli niin täynnä, että penkominen oli vaikeaa, mutta jotain kivan oloisia kirjoja löytyi.Kirjat ovat noin 60 vuotta vanhoja, enimmäkseen oppikirjoja. Olisiko joku kuolinpesä tyhjennetty, eikä kirjoille löytynyt parempaa osoitetta? Nuo tarinakirjat otin mukaan ihan huvikseni; niistä voi tutkia muun muassa millaista yhteiskunta-, kulttuuri-, historia- ja sukupuolikuvaa on lapsille pyritty opettamaan. Lisäksi otin mukaan muutaman paksun hyväkuntoisen opuksen, joiden sisältö ei kiinnostanut. Niistä ehkä vain kannet pääsevät käyttöön, ehkä sisuksestakin kehitän jotain. :)

Ei kommentteja: