lauantai 4. kesäkuuta 2011

Punaista pellavaa

Loman alkajaisiksi pari päivää migreeniä... Huh, nyt alkaa taas elämä voittaa! Jouduin jäämään pois toisella puolella Suomea juhlittavista serkun häistäkin sen takia, mutta nyt on pitkästä aikaa mahdollisuus päivittää blogia. Toukokuussa tein enimmäkseen ompelujuttuja. Tietysti mekon serkun häihin:

Mekko punaista pellavaa.
Mekon tekemisen aloitin mittojen ottamisella ja peruskaavan piirtämisellä. Kummasti arvostus mallien suunnittelijoita ja kaavojen tekijöitä kohosi projektin myötä! Kuosittelu oli tässä projektissa helppoa, koska kyse on löysästä vaatteesta. Olen viime aikoina ihastunut pellavaan. Se on jotenkin juuri kesään sopiva materiaali vilpoisuutensa vuoksi. Tuntu ratkaisi kangasvalinnan, joten punainen väri tuli ikään kuin kaupan päälle. Tekemisen ja sovittamisen myötä olo oli välillä kuin Muumimammalla tai Mariskan biisin suloisella myrkynkeittäjällä. Huulen heittona kuulin myös mekon muistuttavan joulusäkkiä... :) Onneksi lopputulos ei muistuta enää säkkiä -ainakaan minusta...

Puutarhaessu
Suunnittelin ja toteutin kesäviemiseksi sopivan puutarhaessun. Se on tehty vettä ja likaa hylkivästä kankaasta. Applikoinnit ja solmiamisnauhat ovat vanhaa pöytäliinaa. Edessä on neljä taskua, joista yksi on muita laajempi. Siihen mahtuu puutarhalapio tms.

Kenkäpussi
Kenkäpussia varten ompelin tilkkupinnan Mari -kankaasta. Vuorina on ulkoilukangasta. Kengät pussissa vain rekvisiitan vuoksi -pussi on toistaiseksi palvellut käsityöpussukkana. :) Pussi on osoittautunut yllättävän pakkausystävälliseksi: pitää käsityön ryhdissä kansioiden ja papereiden kanssa repussa.

Tilkkukillan tapaamisessa kokeilin väkertää naamoja -voi hyvänen aika! Hauskaa, mutta vaatii harjoittelua, että mummoista, menninkäisistä, keijuista, peikoista tai muista olennoista saa muuta(kin) kuin pelottavan ruman näköisiä! Olen nähnyt todella hienoja hahmoja, joilla on ollut samalla tekniikalla tehty naama. Olisi siis tosi kiva onnistua itsekin naamojen rakentamisessa. Lisää voi lukea killan sivuilta. Tässä omani ja muiden kiltalaisten aikaansaannoksia:

1 kommentti:

Irma kirjoitti...

Minusta mekkosi on todella kaunis ja onnistunut. Värikin on kovasti mieleiseni:)